المقادير:

ارز
ورق العنب
بصل مفروم
طماطم مبشورة
شبت وبقدونس وكسبرة مفرومين
قرفة ناعمة
زيت زيتون
ملح وفلفل وبهارات

الطريقة:

لعمل محشى ورق العنب للشيف شربينى نضع البصل المفروم مع الطماطم والشبت و البقدونس و الكسبرة مفرومين مع زيت زيتون مع قرفة ناعمة

كله بنحطه مع بعضه ونضعه على الارز ونلف بيه ورق العنب

يكون فيه شوربة لحمة بها قطع لحمة أو ريش وبوكيه جارنيه ( بصل وكرفس وجزر وطماطم وورق لورو وحبهان وملح وفلفل )

نصفي الشوربة في حلة بها مادة دهنية نرص قطع اللحمة او الريش ( مستوية 50 % ) والبوكيه جارنيه اللى كانوا في الشوربة ثم نرص عليهم اصابع محشى ورق العنب ونضعهم على النار شوية ثم نسقيه محشى ورق العنب بالشوربة ونغطي حلة محشى ورق العنب ونتركها على النار ونهدى عليها حتى السوى

بعد السوى نقلب حلة محشى ورق العنب في طبق التقديم بحيث تكون اللحمة في الاعلى

وتقدم محشى ورق عنب و بالهنا والشفا

1 تعليقات

  1. بجد احلى وصفة واسهل وصفة شوفتها لعمل محشى ورق العنب بالرز والخلطة تسلم ايدك يا احلى شيف شربينى

    ردحذف

إرسال تعليق

أحدث أقدم