• اكلات مصرية طريقة عمل العكاوى
  • المقادير: كيلو عكاوي مقطع 1/4 كيلو بصل قاورمة 2 ثمرة متوسطة طماطم 1 ثمرة متوسطة بصل 2 ثمرة طماطم 2 فص كبير ثوم 1 ملعقة سمن 1/2 ملعقة فلفل وجنزبيل وقرفة و حبهان مقدار ملح
  • التحضير: نحضر الطماطم المسبكه : نخلط 2ثمره متوسطه طماطم في الكبه وليس في الخلاط حتي تكون كتل وليس عصير
    نضعها في اناء بدون اي زيت او سمن حتي تتسبك قليلا وتبخر جزء من ماؤها
  • الطبخ: -تشوح قطع العكاوي في ملعقه سمن و تترك علي نار متوسطه.
    -بمجرد وصولها للون الاحمر يضاف نصف كوب ماء و تترك لتغلي علي نار هادئه و تخرج صوصها.
    -تراقب كل عشر دقائق مع اضافه القليل من الماء اذا تبخر ماؤها.
    -بمجرد ما نلاقي اللحم استوي نصف سواء نطفي عليهاوننشل اللحم من الصوص.
    و نجهز الطاجن::
    -نقطع الطماطم و البصله والثوم شرائح رفيعه و ليس في الكبه
    نفركهم مع الملح و الفلفل و الجنزبيل و الحبهان و القرفه جيدا بايدينا.
    - نرص العكاوي في الطاجن و نضع في الفراغات بينها البصل القاورمه.
    -نضع فوقها خلطه البصل و الطماطم بالبهارات.
    -نضع فوقها الصوص الناتج من عمليه السلق.
    -نضع في الاخر ملعقتين من الطماطم المسبكه علي الوجه.
    -نغطي بغطاء محكم او بقطعه فويل ثم نضعها في الفرن علي درجه متوسطه.
    -نكشفها بعد 20 - 30 دقيقه ونطفي عليها لما نلاقيها استوت كويس بحيث يصبح من السهل فصل اللحم عن العظم..
    -نشغل الشوايه فقط بحيث يحمر الوجه و ياخذ شكل جميل.
    و كلود بقه بالهنا والشفا و ادعوليييييييييي
  • ملاحظات: لا تخرج اللحمه من السلق وهي مستويه علشان تلحق تستوي شويه في الطاجن و تاخد الطعم المميز للطواجن।
  • وصفات مشابهة
  • طريقة عمل طاجن مخاصى فى الفرن للشيف الشربينى
  • طريقة عمل الفتة بالخل والثوم برنامج من كل بلد اكلة
  • الكفتة والطرب من اليف يسرى خميس
  • اكلات منال العالم طريقة عمل العكاوى بالصور

Post a Comment

أحدث أقدم