• كفتة اللحم بالخضار
  • المقادير: 1/2 كيلو لحمه مفرومه ثمرة بصله مبشوره 2 فص توم مهروسين عدد 1 بيضه كيس بقسماط فيجتار كوب بسله ثمرة بطاطس ثمرة بطاطس ثمرة بصله 2 فص توم مهروسين مقدار ملح مقدار فلفل 1/2 كوب بشاميل مقدار جبنه رومى مبشوره 1/2 كوب بشاميل مقدار جبنه رومى مبشوره مقدار بهارات
  • التحضير: نحضر اللحمه المفرمه ونضع معه البصل والتوم والبيض والبهارات ونلفه لفه فى الكبه وبعدين نحط اللحمه فى الطبق ونحط عليه كيس فيجتار بقسماط ثم نضعه على جنب

  • نحضر البسله والجزر والبطاطس وننزلها فى ماء مغليه 3 دقائق ثم نسقطها فى ماء بارد

  • ثم نجضر طاسه ونضع حبه زيت ثم نشوح بصله والتوم ثم نضع الخضار نشوحوا تشويحه ومضع عليه ملح وفلفل

  • وبعد ان يبرد نضع بشاميل على خضار والجبنه رومى ونقلب ونتركه جانبا
  • الطبخ: نيجى للمهم نحضر اللحمه ونشكله ذى الفنجان

  • ثم نحشى الكفته بخلطه الخضار

  • ثم نضع على الوش البشاميل

  • ثم نضع على الوش جبنه رومى

  • ونضع الكفته فى صنيه مدهونه بالزيت

  • ونضعها فى الفرن على درجه حراره 180 لمده ساعه الا ربع

  • وتقدم الكفته مع رز بالشعيريه
  • موضوعات مشابهة
  • الكفتة بالصور - طريقة عمل الكفتة المصرية - طريقة عمل الكفتة بالبرغل -طريقة عمل الكفتة المقلية - طريقة عمل الكفتة بالفرن - طريقة عمل الكفتة بالارز

    Post a Comment

    أحدث أقدم