البسبوسة باللوز للشيف حسن طريقة عمل البسبوسة الجاهزة
  • المقادير: 500 جرام دقيق سيمولينا 500 جرام جوز هند 2 جرام ملح 175 جرام ماء 75 جرام سكر 100 جرام سمن سايح 50 جرام عسل جلوكوز 100 جرام لوز مقشر شرايح 250 جرام ماء 250 جرام سكر مقدار عصير ليمون
  • التحضير: 1- تخلط جميع المقادير الجافة معا دقيق سيمولينا وجوز وملح وبكينج بودر
    2-نخلط عسل الجلوكوز مع السكر و السمن البلدى
    3- ثم يخلطوا معا ولابد تكون بعد الخلط مفرولة
    4- توضع في صينية مقاس 30 مدهونة وعليها ورق زبدة مدهون سمن كويس او صينيتين صغيرتين
  • الطبخ: تدخل فرن ساخن لمدة 25 دقيقة
    ثم بعد خروجها وهي ساخنة تسقي بالسيرب وهو ساخن
  • ملاحظات: السيرب يكون خفيف لان البسبوسة تحتاج سيرب خفيف

    ممكن اضافة معلقة بكينج بودر

    هذه بسبوسة الشيف حسن ولنجاحها:

    1=انك تخلطى المواد الجافه مع بعضها
    2=انك تخلطى المواد اسائله حتى تتجانس و يكون السمن سايح
    3=تقلبى الخليط السائل علىة المواد الجافه و هيكون الخليط مفرول
    4=المقدير تكفى صينيه مقاس 30 انا عملت صينيتين صغيرين
    5=انك تدهنى الصينيه كويس وتحطى ورق زبده و تدهنيه سمنه كويس
    6=بعد ما تحطى الخليط فى الصينيه تساوى السطح بانك تبللى ايدك بالمياه و تساوى السطح
    7=اول ما البسبوسه تستوى تسقى مباشره بالسيرب الساخن
  • البسبوسة المصرية - طريقة عمل البسبوسة للشيف حسن - طريقة عمل البسبوسة بالقشطة بالصور -طريقة عمل البسبوسة منال العالم -طريقة عمل البسبوسة المصرية بالصور

Post a Comment

أحدث أقدم